Recepty ze zahrady

Zahradní koktejly: Recepty na osvěžující nápoje




Letní období je ideální na relaxaci v zahradě s osvěžujícím koktejlem v ruce. Pokud máte rádi kombinaci čerstvého ovoce, bylinek a alkoholu, pak jste na správném místě. V tomto článku najdete recepty na pět skvělých zahradních koktejlů, které si můžete snadno připravit doma. Překvapte své hosty nebo si jednoduše dopřejte chvilku odpočinku s lahodným nápojem v ruce. Tak co říkáte na to, že byste se dneska stali barmanem ve vaší vlastní zahrádce?

Osvěžující koktejly plné letních chutí

Letní období je ideální na ochlazení se osvěžujícím koktejlem plným letních chutí. Jedním z oblíbených receptů je například mojito, které spojuje svěžest máty s kyselostí limetky a sladkostí cukru. Tento nápoj je skvělou volbou pro horké letní dny a může být doplněn o ledové kostky nebo špetku sodovky pro ještě intenzivnější osvěžení.

Dalším populárním koktejlem plným letních chutí je sangria, která kombinuje červené víno s ovocem jako jsou jahody, pomeranče nebo broskve. Tento nápoj pochází ze Španělska a dnes ho najdeme v různých variantách po celém světě. Sangria se podává vychlazená s velkými kousky ovoce, které dodají nápoji pikantnost a chuťovou rozmanitost. Pro milovníky sladších drinků lze přidat trochu medu nebo sirupu z agave pro dokonalou harmonii chutí.

Domácí recepty na zahradní nápoje

V létě není nic lepšího než posedět na zahradě a ochutnat osvěžující domácí nápoj. Jedním z oblíbených receptů je třeba citronáda, kterou si můžete připravit snadno a rychle. Stačí smíchat čerstvé citrony se vodou a cukrem podle chuti a přidat ledové kostky. Pro pikantnější verzi můžete do nápoje přidat i kousek nakrájeného zázvoru.

Dalším skvělým receptem na letní zahradní koktejl je mojito. Na jeho přípravu budete potřebovat rum, limetku, cukr, sodovku, led a samozřejmě čerstvou mátu. Limetku rozmačkejte spolu s cukrem a listy máty ve sklenici, zalijte rumem a dolijte sodovkou. Přidejte ledové kostky pro osvěžení a ozdobte lístkem máty nebo plátkem limetky – hotovo! Tento exotický drink bude skvělým doplňkem vašich letních večerů strávených venku u grilu nebo bazénu.

Překvapte své hosty lahodnými drinky

Překvapte své hosty lahodnými drinky připravenými z čerstvého ovoce a bylinek, které můžete snadno najít ve vaší zahradě nebo na trhu. Vytvořte osvěžující limonády s citronem a máty, nebo si dopřejte exotickou chuť ananasových koktejlů s rumem a kokosovým mlékem. Pro ty, kdo preferují bezalkoholické varianty, nabízí se možnost připravit smoothie plné vitamínů a minerálů.

Pokud chcete udělat dojem na své hosty, zkuste vytvořit originální kreace jako například gin tonic s okurkovým twistem nebo mojito s jahodami a bazalkou. Nezapomeňte také na dekoraci nápojů – ozdobte je lístky máty, plátky citrusových plodů nebo květinami pro dokonalý vizuální dojem. Vaše zahradní party bude díky těmto lahodným drinkům rozhodně nezapomenutelná!