Balkón, Terasa, Pokojovky

Nejlepší rostliny pro krásnou terasu




Krásná terasa je tou nejlepší odměnou za veškerou péči, kterou věnujeme svému domovu. Pokud chcete, aby vaše terasa působila opravdu útulně a příjemně, rostliny jsou tím pravým krokem správným směrem. V tomto článku se dozvíte o pěti rostlinách, které jsou ideální volbou pro zdobení vaší terasy a zaručeně ji promění v malebný ráj plný květinových krás. Připravte se na inspiraci a nenechte si ujít tipy na to nejlepší zelené doplňky pro váš venkovní prostor!

Květinový ráj na terase

Květinový ráj na terase je snem mnoha zahradníků a milovníků rostlin. Díky širokému výběru květin a rostlin můžete svou terasu proměnit v malebný zelený koutek plný barev a vůní. Mezi nejoblíbenějšími rostlinami pro terasu patří petúnie, begónie, fuchsie nebo pelargonie, které jsou nenáročné na péči a krásně kvetou po celé léto.

Pro dosažení dokonalého květinového ráje na terase je důležité vybrat vhodné druhy rostlin podle expozice místa, dostupnosti slunečního svitu či stinného prostoru. Kromě tradičních letniček se také mohou skvěle hodit keře jako růže či hortenzie, které dodají vaší terase elegantní nádech. Nezapomeňte ani na bylinky jako máta, rozmarýn či levandule, které nejenom provoní váš venkovní prostor, ale budete si je moci přidat do svých pokrmů přímo ze zahrady. S trochou fantazie a správnou péčí se vaše terasa brzy promění ve skutečný květinový ráj!

Zelené doplňky pro útulnou terasu

Zelené doplňky jsou skvělým způsobem, jak udělat vaši terasu ještě útulnější a příjemnější. Mezi oblíbené rostliny pro terasu patří například kvetoucí petúnie nebo aromatická levandule. Tyto rostliny nejen krásně voní, ale také dodají vaší terase barevný a živý vzhled.

Dalším skvělým zeleným doplňkem pro terasu mohou být bylinky jako máta, rozmarýn nebo bazalka. Tyto rostliny nejen osvěžují vzduch kolem vás, ale můžete je také použít při vaření čerstvého jídla. Vytvořte si svůj malý bylinkový koutek na terase a užijte si čerstvé chutě i krásné vzhledové dojmy. Zkrátka s zelenými doplňky na terase se budete cítit jako vlastní oáza klidu a pohody uprostřed rušného města.

Ideální rostliny pro vaši terasu

Pokud máte terasu a rádi byste ji ozvláštnili zelení, můžete si vybrat z široké škály rostlin, které jsou ideální pro tuto účel. Mezi nejoblíbenější patří například kvetoucí petúnie, která dodá vaší terase nádherný barevný prvek. Další možností jsou aromatické bylinky jako je levandule či rozmarýn, které nejen krásně voní, ale také se hodí k vaření.

Pro ty, kteří mají rádi exotiku a tropickou atmosféru na své terase, doporučujeme palemie či fikusy. Tyto rostliny vytvoří přívětivý prostor pro odpočinek a relaxaci. Pokud preferujete menší rostliny do květináče, můžete vsadit na sukulenty jako je například aloe vera nebo echeverie. Tyto nenáročné rostliny se snadno udržují a navíc vypadají velmi dekorativně na každém balkonu či terase.