Balkón, Terasa, Pokojovky

DIY projekty pro zútulnění balkonu




Balkon může být skvělým místem k relaxaci a odpočinku, pokud ho správně zútulníme. S trochou kreativity a práce lze vytvořit útulný prostor, který si budeme užívat po celé teplé období. V tomto článku se podíváme na pět jednoduchých DIY projektů, které vám pomohou proměnit váš balkon ve skutečné ráj pro odpočinek a relaxaci. Ať už máte malý nebo velký balkon, tyto nápady jsou vhodné pro každý typ venkovního prostoru. Tak pojďme na to!

Vytvořte si svůj vlastní zahradní koutek na balkoně

Vytvoření si vlastního zahradního koutku na balkoně může být skvělým způsobem, jak si vychutnat čerstvý vzduch a přírodu i ve městě. Začít můžete tím, že si pořídíte květináče nebo truhlíky různých velikostí a materiálů, do kterých nasadíte oblíbené rostliny. Můžete také využít vertikální zahradničení a umístit kvetoucí popínavé rostliny na stěnu balkonu.

Zvolit můžete venkovní nábytek jako jsou židle nebo lavice s polštáři pro maximální komfort. Pro dokonalou atmosféru pak doporučujeme osvícení pomocí svícnů, lampiček nebo svítidel na sluneční energii. S trochou fantazie a tvořivosti se dají vyrobit i dekorace jako jsou malované keramické hrnce nebo visící koše plné kytek. Vaše nový zahradní koutek na balkonu se tak stane oblíbeným místem pro relaxaci a odpočinek uprostřed rušného chaotického dne.

Inspirace pro útulný relaxační prostor pod širým nebem

Vytvoření útulného relaxačního prostoru pod širým nebem na balkoně může být snadným a zábavným DIY projektem. Inspirací mohou být například pohodlné polštáře a deky, které dodají vašemu venkovnímu posezení přívětivou atmosféru. Doplnit je můžete květinovými dekoracemi nebo svícny pro romantické večery.

Další možností, jak si vytvořit relaxační koutek na balkoně, je využít dřevěné palety jako nábytek. Stačí je obarvit nebo natřít lakem a doplnit o pohodlné sedací polštáře či matrace. Tento jednoduchý projekt nejenže přidá do vašeho venkovního prostoru rustikální nádech, ale také poslouží jako praktické řešení pro uskladnění různých drobností. S trochou kreativity a inspirace lze tedy i malý balkón proměnit v útulné místo pro odpočinek pod širým nebem.

Jak proměnit obyčejný balkon ve venkovní oázu pohody

Pokud máte obyčejný balkon a chcete ho proměnit ve venkovní oázu pohody, existuje několik jednoduchých způsobů, jak toho dosáhnout. Začít můžete tím, že si pořídíte květinové truhlíky nebo závěsné květináče a do nich nasadíte barevné květiny či bylinky. Tímto způsobem okamžitě přidáte na atmosféře a vytvoříte si svou vlastní malou zahradu.

Dnes je na trhu široký výběr stylových kousků vhodných i pro menší prostory. K nim můžete přidat dekorativní polštáře či deky pro pohodlné posezení a relaxaci. Nezapomeňte také na osvětlení – svícení řetězy s LED svítidly nebo solární lampičky dodají vašemu balkonu útulnou atmosféru i ve večerních hodinách. S trochou fantazie a kreativity tak můžete snadno proměnit váš obyčejný balkon v malebný koutek plný klidu a pohody.